Mededelingen

Hemelse modder: bagger verdient beter imago

Artikel gepubliceerd in “Land+Water Vakblad voor de praktijk van civiel- en milieutechnici”, februari 2014

Sediment is de basisgrondstof van de delta waarin wij leven. In een duurzame samenleving wordt vrijgekomen bagger dan ook hergebruikt als nuttige bouwstof. Dit past geheel bij de filosofie van een circulaire economie. Waarom is deze logica in de praktijk nog geen algemeen goed? Wat zijn de oorzaken en belemmeringen, en hoe deze aan te pakken? Hierover gaat het aangehechte artikel.

In oktober 2013 hebben we een enquête aan de deelnemers van Baggernet gestuurd over hoe diverse synoniemen voor het woord ‘bagger’ worden beleefd, want woordkeuze is van belang in het ‘omdenken’. We ontvingen ruim 300 ingevulde enquêtes retour. De enquêteresultaten zijn gebruikt als input voor het artikel.

Namens de auteurs: hartelijk dank aan allen die aan de enquête hebben meegewerkt!

Enquête Baggernet 2013

Om de paar jaar organiseert Baggernet een enquête om te peilen hoe de activiteiten van het netwerk gewaardeerd worden, of er behoefte is om bepaalde thema’s te belichten op toekomstige dagen, of er verbeterpunten zijn etc.
Direct na de themadag van juni 2013 is weer een enquête gehouden. De respons was prima, en het enquêteresultaat ook. Bezoekers van de themadagen geven gemiddeld een waardering van 7,9.
Daar zijn we als organisatoren heel blij mee!

Het enquêterapport vindt u hier.

 

Heeft u mededelingen die voor Baggernetters interessant kunnen zijn?
Stuurt u die dan, bij voorkeur per e-mail, naar het secretariaat Baggernet.